Sağlamlıq (16-11-2019, 10:30)
Şirniyyatın yeni təhlükəsi üzə çıxdı

Bu barədə “MedicalXpress” tərəfindən yayılmış məlumatda deyilir.
Siçanlar üzərində aparılan təcrübələr zamanı məlum olub ki, yüksək şəkərli pəhriz cəmi iki gün ərzində heyvanlarda kolitə səbəb olan kimyəvi maddələrə həssaslığın güclənməsinə gətirib çıxarır.
Tərkibində yüksək miqdarda şəkər və az miqdarda sellüloza olan məhsulların istifadəsi şərti patogen bakteriyaların çoxalmasına gətirib çıxarır ki, bu da iltihaba və immunitetin zəifləməsinə səbəb olur.
Siçanlarda bağırsaqların zədələnməsini rasiona faydalı mikrofloranın hasil etdiyi qısa zəncirli yağ turşularının əlavə edilməsi ilə azaltmaq olub. Həzm orqanlarının işini yaxşılaşdırmaq üçün mütəxəssislər sellülozalı məhsullar yemək məsləhət görürlər.

Reklam
Ən çox oxunanlar
• Sorğu
Saytımızı bəyəndiniz?
Xəbər lenti
19 04 2025
19 04 2025
19 04 2025
19 04 2025
19 04 2025
19 04 2025
19 04 2025
19 04 2025
19 04 2025
19 04 2025
19 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025
18 04 2025