Ana səhifə Araşdırma Aktual Problem Siyasət Gündəm Sağlamlıq İqtisadiyyat Dünya Sosial Mədəniyyət Təhsil İdman Region Cəmiyyət Hadisə

Sosial (Bu gün, 19:57)
“Halal Dad”ın kolbasasının tərkibində zərərli əlavələr var -DE-FAKTO

media-911


Bu müəssisənin “Servelat” bişirilmiş və hisə verilmiş kolbasaların hazırlanmasında insan orqanizmi üçün zərərli olan qida əlavələrindən istifadə edilib.

media-55

 bu barədə elə kolbasanın üzərində və kolbasanın tərkibi barədə marketlərin onlayn bölməsində məlumat yerləşdirib. Kolbasanın tərkibi mal əti, qoyun əti (əla növ), mal piyi, nişasta, xörək duzu, natrium nitrit, kompleks qida əlavələri (E-450; E-451; E-621) və qarışıq ədviyyat ekstraktı ətirli istiot, ağ istiot, askorbin turşusu E-300, E-301 sarımsaqdan ibarətdir.

Apardığımız kiçik araşdırma zamanı məlum oldu ki, sözügedən kolbasanın tərkibindəki E-450, E-451 maddələri insanda mədə pozğunluğu əmələ gətirir. Kolbasanın tərkibindəki E-621 qida əlavəsi də insan orqanizmi üçün zərərli hesab edilən maddələrdəndir.

media-800

Ən çox yayılmış dad gücləndiricisi natrium glutamat olan E-621-dir. Bu maddə ilə zəngin olan qidaları qəbul edən insanların 30 faizi baş ağrıları, yüksək ürək döyüntüsü, əzələlərdə zəiflikdən şikayət edir.

Mütəxəssislər bu cür qida əlavələri ilə zəngin olan qidalardan imtina etməyi məsləhət görürlər. Çünki tərkibində bir deyil, bir neçə qida əlavəsi olan qidalar daha zərərlidir. Xüsusilə uşaqlara, azyaşlılar bu cür qidaların verilməsi qətiyyən məsləhət görülmür.(tribunainfo.az)

Qarşı tərəfin mövqeyini işıqlandırmağa hazırıq.


шаблоны для dle 11.2

Xəbər lenti
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
10 09 2025
9 09 2025
9 09 2025
9 09 2025
9 09 2025
9 09 2025
9 09 2025
9 09 2025
9 09 2025