Ana səhifə Araşdırma Aktual Problem Siyasət Gündəm Sağlamlıq İqtisadiyyat Dünya Sosial Mədəniyyət Təhsil İdman Region Cəmiyyət Hadisə

Sağlamlıq (6-10-2019, 11:49)
Alimlər çiy tərəvəz yeməyin ziyanlı olduğunu müyyənləşdiriblər

 Harvard və Kaliforniya universitetlərinin araşdırmaçıları qidalanma bağıraqların funksiyasına və mikrob strukturuna genetikadan daha təsirlidir. Təcrübələr göstərib ki, çiy ərzaqlar bədənin xeyirli mikroflorasını bişmişlərlə müqayisədə daha çox azaldır.
Bu araşdırmanı əks etdirən məqalə “Nature Microbiology” jurnalında yer alıb.
Siçanlar üzərində aparılan təcrübə göstərib ki, əsasən çiy tərəvəzlərdən ibarət olan bitki dieti gəmiricilərin mikrobiomunu daha çox dəyişir.
Alimlər onu da müəyyənləşdiriblər ki, bişmiş qidada orqanizm üçün daha çox xeyirli maddə olur.
Çiy tərəvəzlər isə təkcə xeyirli bakteriyaları məhv etmir, həmçinin canlıları daha az enerjili tutur.
шаблоны для dle 11.2

Xəbər lenti
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
14 05 2024
13 05 2024
13 05 2024
13 05 2024
13 05 2024