Sosial (Bu gün, 08:49)
Qarpızın qabığına diqqət edin: Bu işarə...

Axar.az Medicina.az-a istindən xəbər verir ki, 7-dən 70-ə kimi hər kəsin ləzzətlə yediyi qarpız zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Qarpız alarkən diqqət etməli olduğunuz bu detallar zəhərlənmə ehtimalını ortaya qoyur.
Qarpızın qabığında görünən kiçik dəliklərin adətən böcək dişləməsi olduğu düşünülsə də, bu dəliklərin əsl səbəbi iynələrlə edilən xarici müdaxilələr ola bilər.
Bəzi istehsalçılar qarpızın içinə dadlandırıcılar və ya rəngləndiricilər vurmaqla meyvənin daha yetişmiş və qırmızı görünməsini istəyə bilər. Bu, həm çürüməyə, həm də ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Bu səbəbdən mütləq deşikli qarpızlardan uzaq durmaq tövsiyə olunur.

Reklam
Ən çox oxunanlar
• Sorğu
Saytımızı bəyəndiniz?
Xəbər lenti
11 07 2025
11 07 2025
11 07 2025
11 07 2025
11 07 2025
11 07 2025
11 07 2025
11 07 2025
11 07 2025
11 07 2025
11 07 2025
11 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025
10 07 2025