Ana səhifə Araşdırma Aktual Problem Siyasət Gündəm Sağlamlıq İqtisadiyyat Dünya Sosial Mədəniyyət Təhsil İdman Region Cəmiyyət Hadisə

Sağlamlıq (29-03-2021, 09:46)
Yaddaşı gücləndirir, xərçəngin qarşısını alır

 Darçın yeməklərdə və şirniyyatda istifadə olunan ədviyyatdır. Çin və Seylon olmaqla iki növü var. Onları bir-birindən dadına görə fərqləndirirlər. Seylon darçını Çininkindən daha şirin və daha dadlıdır. Darçının sağlamlığa bir çox müsbət təsirləri var.
Mediatv.az Publika.az-a istinadən darçının faydalarını təqdim edir:
• Gündə yarım çay qaşığı darçın qəbulu xolesterolu azaldır və ürək sağlamlığını qoruyur.
• "Tip 2" adlı diabet xəstələrində insulin istehsalını artırır, qan şəkərini isə azaldır.
• Xarici ölkələrdə darçın yağını göbələk xəstəliklərində istifadə edirlər və tez zamanda sağalmağa kömək edir.
• Darçın lenfoma xərçəng növü üçün də faydalıdır. Belə ki, xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasının qarşısını alır.
• Gərginlikdən meydana gələn baş və miqren ağrısını aradan qaldırır.
• Qan şəkərini balanslı saxlayaraq, arıqlamağa kömək edir.
• Darçının qoxusu yaddaşı gücləndirməyə kömək edir.
• Pis qoxuları və onlara səbəb olan bakteriyaları məhv edir.
• Darçın çayı isə həzm sistemi xəstəliklərinə faydalıdır.
• Darçının yağı, badam və zeytun yağları ilə qarışdırılaraq masaj edildikdə, əzələ ağrısını aradan qaldırır.
• Yeməyin üzərinə bir az darçın səpilməsi uzun müddət xarab olmamasına səbəb olur.
• Darçın yağı boğaz ağrısı və quru öskürəyə qarşı da faydalıdır.шаблоны для dle 11.2

Xəbər lenti
4 08 2021 23:12
4 08 2021 22:49
4 08 2021 21:58
4 08 2021 21:49
4 08 2021 21:21
4 08 2021 20:55
4 08 2021 20:25
4 08 2021 20:12
4 08 2021 20:00
4 08 2021 19:48
4 08 2021 19:12
4 08 2021 18:45
4 08 2021 18:31
4 08 2021 18:12
4 08 2021 17:47
4 08 2021 17:30
4 08 2021 17:12
4 08 2021 16:58
4 08 2021 16:40
4 08 2021 16:29
4 08 2021 16:15
4 08 2021 16:09
4 08 2021 16:00
4 08 2021 15:46
4 08 2021 15:33
4 08 2021 15:20
4 08 2021 15:05
4 08 2021 14:51
4 08 2021 14:36
4 08 2021 14:26

{sape_links}{sape_article}